Prezentam aici buletinul RORIC-LING, corespunzand primelor sase luni ale proiectului BALRIC-LING.

Au fost puse 141 de intrebari de catre utilizatori provenind in special din unitatile de invatamant romanesti, dar nu numai. Firmele de software atat din Romania, cat si din strainatate sunt, de asemenea, reprezentate. Unele dintre intrebari au fost puse de mai multe ori, asa cum va fi specificat in buletin. Exista patru mari categorii de intrebari, corespunzand tematicii partii romanesti a proiectului BALRIC-LING, dupa cum urmeaza:

Lista intrebarilor si a raspunsurilor corespunzatoare este prezentata in intregime in cadrul buletinului. Un numar de 53 de intrebari se refera strict la limba romana si la relatiile de dependenta stabilite in cazul acestei limbi.

In interiorul buletinului, intrebarile au fost grupate in conformitate cu tematica la care se refera (si nu in ordinea subscrierii, adica in ordine cronologica). Toate informatiile referitoare la numele si datele personale ale utilizatorilor exista in fisierele RORIC-LING, dar au fost sterse din buletin, pentru a facilita citirea si folosirea acestui material, precum si cautarea in cadrul lui dupa tematica.

Cateva statistici: 

Intrebari: 141

Tara:
 
Romania Alta*
Intrebari: 107 34
Limba
Materna:
Romana Alta
Intrebari: 121 20
Domeniu de
Activitate:
Educatie Cercetare Industrie Software Altul
Intrebari: 89 18 12 22

* AUSTRALIA, AUSTRIA, CANADA, FRANCE, GERMANY, GREECE, ITALY, NETHERLANDS, TURKEY, UNITED KINGDOM, UNITED STATES

IST-2000-26454